Bouw van Nettelhorsterbrug hervat na dodelijk ongeval

dodelijk ongeval bouwplaats lochem
Het gevallen brugdeel op 22 februari 2024, de dag na het ongeval. ANP / Roland Heitink

Op het bouwterrein in Lochem, waar eerder dit jaar een brugboog voor de Nettelhorsterbrug uit de takels viel, wordt binnenkort weer gewerkt.

Vanaf 28 oktober starten de voorbereidingen voor de komst van nieuwe brugdelen, meldt de provincie Gelderland. De boogdelen van de brug worden in december op hun plek gehesen, zo is de verwachting.

De vervangende onderdelen komen per schip naar de bouwlocatie aan het Twentekanaal. Bij de eerste lading wordt het deel van het brugdek verwacht dat beschadigd raakte toen de brugboog uit de takels viel. De nieuwe boogdelen volgen later.

Eerder dit jaar is bekeken of de beschadigde brugdelen niet herbruikbaar waren. Meerdere delen bleken dat niet. Daarom kreeg het Belgische staalbouwbedrijf Aelterman, die ook de oorspronkelijke brugdelen heeft geproduceerd, de opdracht om ze opnieuw te maken.

Onderzoek loopt

In februari viel een van de brugbogen uit de takels van een kraan. Daardoor kwamen twee mensen op de bouwplaats om het leven, twee anderen raakten gewond. Sindsdien liggen de werkzaamheden stil, op het opruimen na.

De onderzoeken van de Arbeidsinspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de oorzaak van het ongeluk zijn nog niet afgerond.

De ongeveer 140 meter lange Nettelhorsterbrug maakt deel uit van de nieuwe provinciale weg N346 tussen de Achterhoek en de A1. Het bedrijf Bam voert de bouw uit in opdracht van de provincie Gelderland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Bron: ANP / Infrasite

Journalist en redacteur voor Infrasite.