Webinar: weten we wel zo zeker dat een brug in Nederland niet plotseling instort?

ingestorte brug morandi italie
Ter illustratie. De Ponte Morandi, een in 2018 ingestorte brug in Italië. Shutterstock / Andrea Izzotti

Infrasite organiseert op vrijdag 20 september tussen 13:00 en 14:00 een gratis webinar over de staat van de bruggen in Nederland en het toezicht daarop. Aanleiding is de instorting van de Carolabrug in Duitsland afgelopen week. Lopen we in Nederland geen risico op een ramp? 

Achttien minuten vóór de instorting van de Carolabrug in Dresden reed er nog een tram overheen. De Duitse stad werd compleet verrast. Civiele technici wisten het niet te voorspellen.

Zoiets overkomt ons niet, denken we graag In Nederland. Maar weten we dat wel zo zeker? Hoe sterk zijn onze bruggen eigenlijk? Hoe zit het met het toezicht daarop? En kan dat niet beter?

Deskundigen gaan er tijdens het webinar over in gesprek. Op het programma staan onder andere directeur Fred Westenberg van het ingenieursbureau Westenberg en Peter Schoteldraaijer, de assetcoördinator van de circa 90 beweegbare bruggen in de provincie Zuid-Holland.

Waar en wanneer

Het webinar vindt plaats op vrijdag 20 september tussen 13:00 en 14:00. Je kan gratis online meekijken door je in te schrijven via deze pagina. Je hebt de gelegenheid om tijdens het webinar vragen te stellen aan de deskundigen. De uitzending is live vanuit de studio van Infrasite in Rotterdam.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.